V E R T A L E N   &   R E D A C T I E English version  
  Peter de Jong
T (+31) (0)20 6 13 22 52
petrusjadejong@gmail.com
 
 
voorpagina
 
vertalen
 
redactie
 
luchtvaart
 
 
Voor Nederlandse luchtvaarttijdschriften redigeerde ik tientallen artikelen en ik schreef er zelf een veertigtal.
Ik was eindredacteur van het maandblad Luchtvaartwereld.

Fokker D.21
Fokkers laatste eenmotorige jager

Fokker D.21 - Fokkers laatste
                    eenmotorige jager
  Ik heb ook veel ervaring met het ondertitelen van televisieprogramma's als redacteur bij de Nederlandse Publieke Omroep.
 
€ 37,95
Bestellen
De Fokker D.21 - of D.XXI - is het belangrijkste Nederlandse vliegtuig­type uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. De D.21, ontworpen door een uit Duitsland gevluchte Joodse ingenieur, was niet zonder beperkingen en onvolkomenheden; maar voor drie kleine neutrale landen – Nederland, Denemarken en Finland – was dit toestel wat het meest in de buurt kwam van de Spitfire toen zij door de oorlogs­machines van Hitler en Stalin werden aangevallen in 1939-1940.

Mijn boek is het eerste grote, Nederlandstalige werk dat het interessante verhaal van dit jacht­vliegtuig in al zijn internationale facetten uit de doeken doet. Het bevat veel nieuwe inzichten en is rijkelijk geïllustreerd met honderden foto’s en tekeningen, waarvan vele nooit eerder zijn gepubliceerd.

Fokker D.XXI Aces of World War 2, een Engelstalig boekje geschreven door Kari Stenman en mij, kwam uit bij de Britse uitgeverij Osprey.